Negocieri. Unde, cum si pentru ce?

Economia de piata ne trimite in piata, unde altundeva, la locul de intalnire al Cererii si Ofertei. Ne putem astepta la un spectacol de mima, pantonima, stand- up comedy sau oratorie care l-ar pune in inferioritate pe Demostene sau pe Othello. Ne–am gandit ca la fel cum ne-au ajutat pe noi, v-ar fi si voua de folos daca v-am impartasi cateva locuri in care s-a negociat la sange sau la inspiratie.

Asadar, iata numai cinci momente:

  1. Westminster Pier, Londra, croaziera pe Tamisa spre London Bridge. Vedeti care este pretul oficial, pregatiti o suma rotunda, faceti- va o reducere si adresati- va unui barcagiu ce asteapta un chilipir…
  2. Kalovarske oplatky, Karlovy Vary. Napolitanele, cat o farfurie de aperitiv, au fel de fel de creme. Pe la chioscuri si daca iei mai multe cutii (de pofta din fiecare aroma) pretul poate scadea.
  3. Versailles, calatorie cu trenuletul in gradini. Intrarea in gradini este “discutabila”, plimbarea spre Marele Trianon poate fi “doi pe un bilet”. Poti fi pereche de bilet chiar cu o rusoaica balaie sau cu o asiatica zambitoare, experta in politete la extrem!
  4. Istanbul, cartierul Mahmut Pasa. Aici esti obligat sa negociezi. Oamenii vor sa stea de vorba. Spui orice, negociezi oricat, orice, spui orice, negociezi oricat, orice, spui orice, negociezi oricat, orice, s.a.m.d.
  5. Magneti de frigider. Oriunde la tarabe, all over the world!

Voi de ce alte situatii v-ati mai lovit?