Restaurante pe langa care trecem

Tamas Bistro, Savadisla

Macar cand veniti de la Muntele Baisorii, duminca dupa amiaza, plini de regret ca s-a terminat binele, vacanta, inecati-va amarul cu o oprire la Tamas Bistro, in Savadisla. Oricum nu este nimic de mancare acasa.

Intrati in casa de tarani instariti, chivernisiti. Au de toate: casa cu ceardac pentru cei ce vor sa innopteze aici (sau poate nu vor, dar nu mai pot merge), terasa, mese intinse, salon. Decorul este taranesc- unguresc pur sange. Atentie, puteti pofti toate cele, dar sa stiti ca gazdele mai scapa un pic de piper si boia iute in mancare. Asa le e naravul 🙂

Nu va sfiiti si pariati pe o cseresz palinka pentru domni si pe o afinata pentru doamne. Daca vreti un bogracsgulyas, gatit ca la mama lui, este suficient. Se mananca inainte de a fi pus in farfurie, de cand e vazut in ceaun.

Veti regreta daca nu incheiati masa cu o vargabeles originala, gustoasa.

Acum, au mai ramas doar doua alternative: cerdacul sau luatul de la capat.

STOP Vendego, Berettyoujfalu

La dus, in loc sa manancati prin parcari de autostrada sau benzinarii, la intors, in loc sa faceti o oprire la micii de la Negreni, mai bine incercati la sensul giratoriu din Berettyoujfalu, STOP Vendego.

Puteti sta pe terasa ori intr-unul din coltisoarele din interior. Nu va fie teama ca veti astepta prea mult sau ca nu stiti limba in care se vorbeste. Meniul in romaneste poate ajuta. Daca mai exista totusi probleme puteti incerca pe maghiara, cat stiti, pe engleza cat stie ospatarul. La nevoie si datul din maini, limba de circulatie universal e folositor.

Interiorul este mai degraba boieresc. Fara pretentii, lasati-va purtati pe bratele bucatariei unguresti. E ceva mai condimentata decat cunoasteti dar merita sa va sacrificati cateva papile gustative. Alegeti o supa bobgulyas, apoi un ciolan prăjit de spinare de porc pe pat de ciuperci, cartofi picanti. Fara salata totusi. In sala mare a restaurantului este o vitrina orizontala cu o colectie de salate si muraturi ca la bunica acasa. Sunt gratuite. Ca si desert merge o tratatie cu galuste Somloi cu sirop de visine. O nebunie.

Pofta maxima.