Atentie la neatentie!

 Locuri unde, daca nu aveti grija, puteti primi amenzi auto.

De la lume adunate si la lume iarasi date:

  1. Intrare pe autostrada spre Istanbul, dupa Edirne. Ramaneti pe prima banda in apropierea portilor. Trageti pe dreapta si cautati un chiosc unde puteti plati taxa pentru autostrada. Lipiti vigneta pe parbriz la locul indicat. Numai dupa aceea intrati pe poarta. Altfel se aprinde becul rosu, amenda este inregistrata si nu se stie cine va va opri…
  2. Autostrada Presov – Poprad, Slovacia. Sunt multe lucrari la viaducte care va scot de pe autostrada. In 100 de metri apar in cascada indicatoarele de limitare 100, 60. Nu aveti timp sa reduceti viteza dar politia are timp sa va “preia”. 100 euro este amenda!
  3. Austria, de la Kaprun spre Bischofshofen, tunelul de la Taxenbach. Vedeti tunelul, este linie dreapta, vedeti indicatorul de limitare de viteza. La ce trebuie indicator? Atentie, la iesire din tunel “sariti” direct in bratele radarului daca nu aveti grija.
  4. Maastricht, parcare. Daca nu platiti parcarea, din 2 in 2 ore cel putin, este o doamna sau un domn care isi iau salariul din verificarea platii parcarii, acorda amenzile cele mai mari.
  5. Bratislava, autostrada de intrare in oras dinspre Viena. Cum vedeti Bratislava, noi va sfatuim sa incetiniti. Stim, va poate fura peisajul cu Hrad- ul, stalpii podului peste Dunare, Dunarea, este o curba lunga, lina. Tineti minte ca politia se uita la voi nu la cetate!
  6. Autostrada A5, inainte de Varna, dinspre Sunny Beach. Un capat de autostrada care te intampina dupa, cu nu mai mult de 30 km pe ora. Ridicati velele si va bucurati ca vedeti macaralele din port. Este camp gol plin de ciulini. Nu vedeti indicatorul “Varna”, nu vedeti politia cu radarul. Problema e ca ei va vad si costa 100 euro intalnirea. Daca sunteti darnic si va rugati in orice limba, suma scade pana la 20 euro, daca aveti sume marunte.
  7. Pana la Artand, Ungaria. Iesiti din Bors, cu adrenalina in vene, gandindu-va pe unde sa mergeti spre Budapesta: inainte sau prin Debrecen. Domnul rendorszeg are bratul stang ridicat si va invita spre stanga lui. De ce oare? Cineva de pe bancheta din spate nu are centura pusa… Domnul in cauza va va da o chitanta si cere forinti.
  8. Austria, Tirol, intre Spittal an der Drau si Lienz. Sunteti buimaciti de peisajul feeric al pasunilor tapetate cu casute de basm, sunteti furati de imaginea crestelor inaccesibile ale Alpilor. Si soferul trebuie sa se uite. Nu poate face trei lucruri deodata: sa priveasca peisajul, sa conduca, sa vada indicatorul de limitare la 30! Dar, politistul vede indicatorul si ofera, contra cost, chitante pe loc, in euro.

Din prietenie v- am impartasit cazurile de mai sus. Vi s-a intamplat si voua asa ceva?