Pe aici nu se…merge!

La prima citire a titlului ati zice ca WENS TRAVEL isi taie craca de sub picioare. Cum adica sa nu mergem intr- acolo ? Daca vrei poti, spunea o reclama de la inceputul anilor ‘90! Dar daca cititi adresele postale de mai jos ne veti da dreptate :

  1. Daca ati auzit si stiti pe unde se situeaza insulele Andamar and Nicobar Islands (North Sentinel) va sfatuim sa ramaneti numai cu atat. Populatia indigena refuza contactul cu orice alta civilizatie. Stiu ei ceva, ceva…
  2. Este o insula, de-a Braziliei, prin dreptul orasului Sao Paulo pe harta. Insula are titlul de Parque si isi zice Ihla da Queimada Grande. Si ce conteaza ? am zice daca nu ar beneficia de 4000 bucati serpi veninosi. Cel mai cel dintre toti, bothops insularis, daca pune dintele pe tine, te lasa rece intr- o clipita.
  3. De mergeti cu ferry- boat- ul intre Ullapool si Stornoway, in vestul Scotiei, v-am sfatui sa nu va opriti pe insula Gruinard. Guvernul britanic a testat aici pudra de antrax si acum fapozele se fac poze doar de la distanta.
  4. Rar este dat geologilor sa aiba parte de « prospaturi ». Mama Natura le-a daruit prin anii ’60 o frumusete de insula in urma unei eruptii subacvatice, Surtsey Island, in largul Islandei. Din pacate, acestia, au obtinut exclusivitate.
  5. La Marele Altar Ise, din Japonia, are acces numai familia imperiala si un numar mic de preoti alesi pe sprinceana. Nu ne miram prea mult avand in vedere ca si, in Londra, pe Downing Street nu ai voie sa intri pana la numarul 10. Primul ministru pregateste Brexit- ul !

Mai cunoasteti si alte destinatii bune de evitat din motive asemanatoare ?