13 sfaturi logistice sa nu ai ghinion in Austria

Daca ne apuca dorul de duca si de mers cu masina si punem cap compas pe vestul Europei negresit trecem prin Austria. Pentru un start reusit de concediu in Austria sau mai departe incercati sa tineti cont de urmatoarele sfaturi. Este mai ieftin:

1. Daca nu ai mancat nimic pana la intrare in Austria de cand ai plecat de acasa, intra la Paprika Csarda pentru un gulas, pe ultima suta de metri unguresti.

2. Vigneta austriaca o iei de la benzinaria Shell din Nickelsdorf. Scapi de o grija pe urmatoarele 10 zile…

3. Daca te paste si te trece nevoia, pretul este de 50 de eurocenti, pusi pe farfurie, la intrare in toaleta.

4. Zambeste, iti mai ajunge combustibilul pana la Viena.

Alimenteaza in oras nu pe autostrada. Economisesti 0.1- 0.2 euro/ litru.

5. Parcare limitata in zona albastra, masurata cu ceas de carton, “reglat” la sosire si lasat pe bord. Nu spera ca scapi. Cineva acolo sus vegheaza si are un servici bun pe chestia asta! Nu- i da de lucru ca are salar mare.

6. Parcarea privata este sfanta.

Nu te intrece cu gluma. Te salta de nu –ti mai vezi masina, fara mila.

7. 30 km/ ora, este limita de viteza in zone rezidentiale. Nu lasa de la tine la 40 km/ ora. Respecta cu sfintenie. Acolo copii lor se joaca…

8. Sambata si duminica aproape toate, toate magazinele sunt inchise. Ai sansa numai la buticurile de cartier ale imigrantilor sau in benzinarii.

9. Dupa ora 19.00, ce facem in Austria? Daca te iei dupa localnici te incui in casa. Trebuie sa iti cauti ceva singur: birt, thermalbad, haita…

10. Rest 1 eurocent, se da numai la magazinele austriecilor. La cele ale imigrantilor nu…

11. Painea este uzuala numai la micul dejun. La pranz si cina trebuie sa ceri si/ sau chiar sa o platesti. Pe drumurile batute de romani nu mai este o asa mare problema.

12. Cel mai ieftin pranz, este “ein bratwurst oder ein weisswurst mit senf” pa limba lor iar pa limba noastra stramoseasca “carnat prajit, obisnuit sau alb (specific nemtesc dar foarte buuun), cu mustar”. Simplu si hranitor si nu te intarzie cand esti grabit.

13. Pliantele turistice, sunt gratuite. Indrazniti.

Drum bun si cale batuta!