5 reguli pentru un calator adevarat

De ce calatorim? Cu treaba, sa aniversam, sa vedem, sa scapam de inghesuiala sau de rutina zilnica, sa cunoastem si sa ne cunoastem, sa ne fie mai cald sau mai racoare, sa ne izolam sau sa mergem cu haita de prieteni, sa facem miscare sau sa lenevim, sa urcam cat mai sus, sa mergem cat mai departe, sa descoperim, sa facem ce nu facem acasa…

1. Calatoria de o mie de mile incepe cu un pas (Lao Tse)- Indiferent cat timp avem la dispozitie nu ne burdujim programul complet, cu evenimente. Lasam loc pentru neprevazut.

2. Loc in bagaje- Mergem in calatorie nu ne mutam. Avem ceva rezerva pentru suveniruri.

3. People watching- Punem deoparte o felie de timp sa privim oamenii. Cat de deosebiti suntem si, totusi, cat de asemanatori. Nu vom regreta.

4. Zambeste- Este cel mai simplu gest. Sigur, sigur ne deschide poarta cunoasterii, cei din jur vor aprecia si se vor deschide. Asa ii vom cunoaste mai usor.

5. Specificul local- Multinationalele, globalizarea ne ofera acelasi lucru oriunde suntem pe Pamant. Aproape ca o astfel de oferta gasim si acasa. Ce nu gasim acasa este specificul local. Zambind am cunoscut oameni, am intrat in atmosfera locala si avem parte de ce- i mai bun si mai autentic: mancare, bautura, spectacole, privelisti, fotografii.