Destinatii pentru calatori, in care nu au ajuns turistii

Va rugam sa va indreptati ochii si gandurile de calatorie spre alte zari decat cele obisnuite. Turistii nu au dat buzna aici, inca. Aveti sansa experientei explorarii in alte culturi, in locuri virgine, avand alaturi ghid cunoscator.

  1. Albania– cum ne-au scos fotbalul din cap, Albania ne invita la oras, in Berat si Gjirokastra, printre ruinele greco- romane din Butrint sau pe Riviera.
  2. Georgia- de la Batumi pana la Tbilisi nu este cale asa de lunga. Este plina de curiozitati vechi ascunse atat vreme de valurile comunismului.
  3. Armenia- daca doriti sa aflati ultimele bancuri de la Erevan poftiti. In jurul capitalei, prêt de 100 km, sunt vestigii de civilizatie demult apuse.
  4. Iran– poti sa dai buzna in cele 19 situri Unesco. Incepe cu Palatul Golestan, treci prin gradinile de trandafiri ale Isfahan- ului si sfarseste- ti calatoria in ruinele Persepolisului.
  5. Uzbekistan– ce ziceti de Bukhara si Samarkand, fieful lui Timur Lenk ? Sunteti pe Drumul matasii.
  6. Nepal– sarim peste o seama de taramuri pentru a urca la cer. Daca nu va incumetati pe Circuitul Annapurna, capitala Kathmandu poate fi o experienta interesanta.
  7. Timorul de Est– daca sunteti in Indonezia, poate in Bali, ganditi –va la explorarea Timor- ului de Est. Deschis omenirii dupa razboi, locul ofera carnaval, recifuri de corali, snorkeling in cele mai virgine locuri posibile.

Sunt destinatii pentru care trebuie sa ne pregatim impreuna, dumneavostra, calatorul, si noi, ca agentie. Merita cu prisosinta acest efort.