Marele, marele tur al Germaniei

Ne-am gandit sa va oferim un intinerar sursa de inspiratie pentru multe altele. Ei, marele tur la Germaniei este cu adevarat mare. Nu am luat in calcul linia mediana des uzitata, Passau- Nurnberg- Frankfurt- Saarbrucken. Am preferat un cerc demn de Marele Circuit, cu 15 statii mari si altele mai maruntele spre care ne impinge pofta si curiozitatea calatorului :

 1. Dresda– palatul Zwinger, Semperoper Dresden. Anexat musai Meissen cu portelanul sau alb.
 2. Berlin– Reichstag- ul, Poarta Branderburger, Pergamon Museum, Berliner Philharmonie. Plimbare la Postdam si Sans Souci.
 3. Schwerin– casele de pe Schmiedestrasse, cazarma militara, invitatia ducilor de Mecklenburg la Wismar.
 4. Lubeck– in Innerstadt ajungem la farmacia Lowen, la spitalul Heiligen Geist (1286) ori Asociatia Corabierilor (1535).
 5. Hamburg– al doilea oras al Germaniei cu 2500 canale.
 6. Bremen– muzicantii din Bremen ne intampina in Altstadt, statuile lui Bismark si Roland la fel. Popas si la Munster in Domplatz si nu numai.
 7. Koln– magii sunt tot la Dom. Cautati si apa de cologne. Mai ca ar merita o escapada si la Aachen la Charlemagne.
 8. Trier– primul oras al Germaniei ne deschide portile romane de la Porta Nigra. Oare sa fi mers inainte la Koblenz?
 9. Heidelberg– castelul, Schloss, strajuieste de pe culme orasul universitar. Pentru un palat, tip Versailles, mergem la Schwetzingen, aproape.
 10. Stuttgart– aveti rabdare in muzeele Porsche si Mercedes. Luati amintiri pentru o viata.
 11. Schwarze Wald (Padurea Neagra)– Peisaj feeric, prajitura cu cirese. Va vor trezi din reverie ceasurile cu cuc. Cumparati unul. Cautati si izvoarele Dunarii.
 12. Lindau- pe malul lacului Konstanz si cu privirile spre Elvetia.
 13. Neuschwanstein- castelul binecunoscut din Bavaria. Daca tot sunteti in ceruri, la figurat, urcati pe Zugspitze la Garmisch- Partenkirchen.
 14. Munchen– capitala bavareza va ospateaza si va imbie cu o bere la metru la Hofbrauhaus. Palatul Residenz va tulbura prin grandoare, Allianz Arena va ridica in picioare.

Ne-am razgandit. Va lasam pe dvs sa adaugati a 15-a destinatie !