Aboneaza-te la newsletter

  Celebration weekend

  Friendtrips of a lifetime

  Gaseste vacanta potrivita in formatul de weekend-break

  1. Varsovia – Pasarea Phoenix a Poloniei

   Varsovia – Pasarea Phoenix a Poloniei

   Varsovia ne este pilda pentru renasterea din cenusa razboiului, cenusa imprastiata cu darnicie de minti care si-au pierdut uzul ratiunii. La drept vorbind nici nu se putea altfel cu acest oras nascut din dragoste pura, din dragostea lui Wars pentru Sawa.                

  2. Castilia medievala

   Castilia medievala

   Impanzita din vremea Reconquistei cu castellos, Castilia inca mai respira prin plamanii ei, medievali. Secole de-a randul, amestecati dupa cum a dat istoria, de stapan, vizigotii, crestinii, evreii, arabii au putut trai in buna vecinatate.                 

  3. Dupa aurora cu renul lui Mos Craciun

   Dupa aurora cu renul lui Mos Craciun

   Fredonam, aruncati in alta vreme, “El e renul lui Mos Craciun, L-a lasat sania- n drum…”. Insa noi avem vreo mie de reni la trasura, suparati nu suntem. Suntem, insa, nerabdatori sa il cunoastem pe Rudolph, sa urcam in sania ce ne poate duce pe jerbele multicolore ale aurorii boreale. [..]          […]

  4. Farmece si vrajitorii utile de la Hogwarts

   Farmece si vrajitorii utile de la Hogwarts

   Vrajitori din toate tarile uniti- va!
   Au inceput cursurile intensive de vrajitorit si descantat ale scolii Hogwarts. Fara vrajeala dar cu bagheta.

  5. Whiskey si mister in Scotia

   Whiskey si mister in Scotia

   Experienta i-a “calit” si invatat pe scotieni sa produca un whisky tare, cu o personalitate puternica                

  6. Cu trifoiul Sfantului Patrick in Dublin

   Cu trifoiul Sfantului Patrick in Dublin

   Cu trifoiul Sfantului Patrick in Dublin

   Adaugam in fata numelui un O’ sau un Mac, asa putem fi repede integrati in viata de irish. Este suficienta o bere Guinness intr–un pub din Temple ca sa se intample minunea convertirii. Poti ramane sa asculti celtii care isi canta vechimea printre urme de vikingi, danezi si mai ales englezi.          […]

  7. Köln – Ciocolata si eau de Cologne

   Köln – Ciocolata si eau de Cologne

   Nu ne-am fi asteptat ca rigoarea germana sa permita o asa explozie de nonconformism artistic si nu numai, la Koln. Dincolo de carnavalul din 11.11 vedem ca bucuria de a trai se porneste in fiecare zi la 11:11.                 

  8. Liverpool – Pe urmele si in ritmul celor de la Beatles

   Liverpool – Pe urmele si in ritmul celor de la Beatles

   Nu ai cum sa umbli singur prin Liverpool. Ne insoteste permanent, peste tot un refren al Beatles. Aici auzim Let It Be, la coltul ala de strada, All You Need Is Love, in port, Yellow Submarine.                

  9. Ave Caesar, copiii te salutant

   Ave Caesar, copiii te salutant

   Toate drumurile duc la Roma. Marsaluind pe “Via Dacica”, catre poalele Columnei sa dam saluturi neamurilor noastre de demult. Spectacolul Romei poate incepe, zeita Fortuna este de partea noastra…                

  10. Degustare de vin in Friuli

   Degustare de vin in Friuli

   Indemnati de adrenalina alimentata de potentialele descoperiri, dam bice cailor cu mult avant. In goana, prin aer sau pe pamant, trecem pe langa locuri care merita atentia noastra.                 

  11. Porto – Degustare de vin la pas

   Porto – Degustare de vin la pas

   Si fara a fi iubitor de vin poti indrazni sa iei in piept Douro cu ecluzele lui, sa urci pantele dealurilor inalte de la Pinhao, sa cutreieri viile agatate la milimetru, sa stai pe terasa quintei. Dar daca esti degustator atunci e atunci.                 

  12. München – Castelele Bavariei

   München – Castelele Bavariei

   Bavaria este un conglomerat de simboluri demne de invidiat. Secole de-a randul si-a construit o personalitate aparte. Germana Bavariei, Bairisch, a razbit peste timp. Un BMW si un Bayern “de” Munchen stau triumfatori, simbolic, in fata unei Frauenkirchen sau al unui Schloss Neuchswanstein, la fel de maiestuosi.                

  13. Un pamant ce creste sub ochii nostri

   Un pamant ce creste sub ochii nostri

   Cu telecomanda in mana, trecem de la National Geografic la Viasat Nature, de la Digi World la BBC Earth cu escala prin TVR2 – Delta Dunarii. Trecem de la curiozitate la interes, de la intamplare la dorinta. Dar daca totul ar fi live?                 

  14. Pasarea Phoenix din Dresda

   Pasarea Phoenix din Dresda

   Pasarea Phoenix ar fi invidioasa daca ar ajunge sa fie comparata cu renasterea Dresdei. Cum altfel cand privesti castelul Zwinger, cand mladite timide, Frauenkirche, Residenzschloss, isi reconstituie forma, gotica, baroca sau renascentista. [..]              

  15. Paris, je t’aime, toujours

   Paris, je t’aime, toujours

   Paris este orasul pentru o mie de vizite, o mie de intrari nerabdatoare si o mie de iesiri inabusite de regret. Paris este orasul care rade de tine cand te vede ca iti planifici ce, cand sau unde. Paris este orasul care te ademeneste, te cheama, te subjuga, te adopta. Nu–ti ofera mare lucru: doar […]

  Page 1 of 3123