Aboneaza-te la newsletter

 1. Home
 2. Celebration Weekend
 3. Farmece si vrajitorii utile de la Hogwarts
Circuit de zile
 • Anglia
 • Aventura / Explorare
 • City Break
 • Distractie
 • Europa
 • Marea Britanie
 • Relaxare

Farmece si vrajitorii utile de la Hogwarts

Hogwarts ar fi singura scoala sau curs la care toti ne-am duce cel putin ocazional, pentru nevoi domestice, profesionale, pecuniare, de calatorie, medicale, senzoriale, etc, etc, etc. Daca mai adaugam combaterea magiei negre, protejarea de blestemele aruncate cu lejeritate in eter, deochiul si alte rezultate ale cuvintelor nespuse dar gandite, tabloul este complet, dorinta si participarea sunt justificate, vitale chiar. Pazea, venim!

 

 1. Cluj- Luton- Londra

  Fiecare generatie are simbolurile si fanii ei. Daca ne gandim numai la Walt Disney si la John Wayne vom fi de acord cu aceasta presupunere. Cine a crescut cu Harry Potter se inscrie in aceasta tendinta.Daca ne aducem aminte cata lume se inghesuie in preajma covorului rosu la orice festival cinematografic atunci intrarea in backstage devine o aventura, totdeauna interesanta, ravnita.Date fiind spune cele de mai sus, ne urcam pe matura transportoare, folosim bagheta magica si ajungem la Londra. Ne pregatim sa atingem recuzita, sa pipaim decorurile, sa respiram aerul scolii de magie Hogwarts.
  Pentru aceasta hai sa ne gasim un decor potrivit, un mediu si atmosfera baroca: Westminster Abbey. Iesim la aer sa vedem Londra de sus: London Eye. Avem timp pentru o descriere. Continuam cu o croaziera pe Tamisa pentru o alta perspectiva. Mai incolo Tower Bridge ne face o intrare in epoca dorita. Nu ezitam si intram la Turnul Londrei. Costumele garzilor, temnitele si instrumentele de tortura, coroanele din tezaur si mai ales salile cu arme, isi ating scopul declarat al zilei de azi.Acum, ca ne-am incalzit, facem primul contact cu Harry Potter. Mergem in gara King’s Cross. Rememoram indicatiile pentru gasirea zidului cu poarta de intrare in lumea misterului, locul unde Harry Potter a patruns in alta lume, in drum spre Scoala de Magie Hogwarts. Stabilim unde este vestul, mergem spre peronul 9. Facem trei pasi, lateral, spre peronul 10. Gata suntem la peronul 9 si ¾. Inchidem ochii si impingem peretele cu teama….

 2. Londra, Watford

  Antrenamentul si aclimatizarea fiind facuta mergem intins spre Watford. Felicitam, in gand, compania Warner Brothers pentru permiterea accesului in culise. De data asta nu mergem cu autobuzul de noapte. Incepem cu inceputul, dulapul de sub scari in care Harry Potter a descoperit ca este vrajitor. Pe aleea Diagon ne indreptam spre Biroul directorului Albus Dumbledore. Intindem mana spre Roba directorului dar tresarim. Ne-a vazut?Gustam din Cutia cu bomboane a lui Bertie Bolt. Gata, suntem elevi la scoala de magie. Alegem una din cele 4 case de vrajitori si ne inarmam cu o bagheta magica. Cu ochii deschisi simtim prima seara petrecuta in scoala.Intram in viata scolii. Incepem cu sala de mese, lunga, infricosatoare prin dimensiuni, cel putin. In Camera comuna a cercetasilor jucam Quiddtich cu ceilalti mici vrajitori. Scuturam timizi bagheta in fata pietrei filozofale. Strabatem scoala prin camera secretelor, Camera Gryffindor si ne oprim in biblioteca ducelui Humfrey. La tot pasul ne asteptam sa dam nas in nas cu Pasarea phoenix Fawkes sau hipogriful Buckbeak. Daca ne putem obisnui cu Paianjenul gigantic Aragog si sarpele Basilisk atunci facem fata mastii Mancatorului de Morti.O strangere de mana a tehnicienilor care au lucrat la film, ne dovedeste ca totul este real.

 3. Oxford, Cotswolds

  Luam trenul catre Oxford, cel mai apropiat loc cu decoruri permanente. Nu seamana cu Hogwarts Express dar nu este o problema: inchidem ochii.Vechiul dar mereu tanarul oras universitar ne intampina cu decorurile sale reale, cladirile colegiilor. Colegiul Christ Church este unul dintre decorurile vizate. Emotionati ezitam o clipa dar apoi ne avantam pe scara monumentala de la intrare. Ramanem impietriti in capul scarilor. In fata se prezinta Sala de Mese a Scolii de Magie Hogwarts, in carne si oase, pardon, in lemn si piatra. Pasim atenti, incet, usor, ca la un muzeu, spre masa. Farfuriile sunt acolo, tacamurile la fel. Ne retragem spre coloane sa facem loc micilor vrajitori sa ia loc la masa. Trecem infiorati in biblioteca ducelui Humfrey si cautam din ochi titlurile cunoscute, despre magie.Infrigurati ne indreptam spre New College, normal, spre infirmeria scolii de magie. Seamana curtea cu cea in care s-a incercat puterea maturii?Ne mai revenim vizitand magazinul lui Alice, cea cu Tara Minunilor.Oare o vizita la Gradina zoologica din Cotswolds ne-ar face bine?

 4. Londra- Luton- Cluj

  Azi participam la parada garzilor de la palatul Buckingham. Facem inventarul suvenirurilor luate la studiouri. Mai facem loc pentru un soldat din garda palatului Buckingham, cu unul de la Turnul Londrei si un politist. Mai facem un tur pe platforma superioara a unui autobuz cu etaj. In tot acest timp mangaiem bagheta magica. Nu o scuturam. Inca alegem visul pe care ni-l dorim realitate si care sa ne asigure ca suntem vrajitori. Avem emotii…

   

 • Servicii incluse

  • Bilet avion Cluj – Londra Luton si retur cu Compania WizzAir
  • Taxe de aeroport
  • Cazare 3 nopti, loc in camera dubla  cu mic dejun
  • Transfer de la aeroport Luton–Londra –Luton
  • Tur al studiourilor Warner Boros- Harry Potter
 • Servicii neincluse

  • Bagaj de cala de maxim 23 de kg
  • Asigurarile medicale si storno
  • Transfer privat Aeroport –hotel -aeroport
  • Eventuale extraservicii nementionate la capitolul Include
Pret
de la 445 Euro / Persoana
Perioada 09 – 12.03.2017

Rezerva vacanta

Recomandat pentru:
 • City Break
 • Petrecerea burlacilor
 • Grupuri de prieteni