Aboneaza-te la newsletter

 1. Home
 2. Celebration Weekend
 3. München – Castelele Bavariei
Circuit de zile
 • Aventura / Explorare
 • City Break
 • Cultural
 • Cupluri
 • Europa
 • Germania

München – Castelele Bavariei

Bavaria este un conglomerat de simboluri demne de invidiat. Secole de-a randul si-a construit o personalitate aparte. Germana Bavariei, Bairisch, a razbit peste timp. Un BMW si un Bayern “de” Munchen stau triumfatori, simbolic, in fata unei Frauenkirchen sau al unui Schloss Neuchswanstein, la fel de maiestuosi. In preajma acestor provocari, inarmati cu o bere la halba sau la metru, putem sta relaxati in biergarten comentand ingeniozitatea bavareza, splendoarea palatului regal Residenz. Gata! Am hotarat! Maine mergem spre Zugspitze, varful de referinta al Alpilor bavarezi.

 

 

 1. Bucuresti/ Cluj Napoca – Munchen

  Profitam ca ni se deschide o noua poarta, Memmingen, si intrezarim un obiectiv demn de luat in seama, de inramat in albumul nostru de amintiri de elita: spiritul bavarez.
  Odata ajunsi in Munchen o luam metodic, nemteste. Pasim in Odeonsplatz pentru o rapida aclimatizare. Intram in prima curte, cu gard, care ne iese in cale. Surpriza, Hofgarten, splendida gradina de curte. Cancelaria landului Bavaria si palatul Residenz se desfasoara maiestoase, pe doua laturi. Daca ne-am facut-o cu mana noastra indraznim o vizita de curtoazie in palatul regal (sec XV). Din cele 130 de incaperi ne multumim cu cateva camarute: sala tronului, cabinetul portelanurilor, tezaurul, teatrul comandat de Maximillian, saloane si apartamente regale. Dupa eforturi de concentrare pe parcurs ramanem pironiti in sala Antiquarium de 66 m lungime.
  Iesim in strasse buimaciti. Trecem in revista cladirile aliniate la sfoara, Theatinerkirche, Feldherrnhalle. In dreptul Marienhof, surprinzator de larga intr-un centru istoric, cotim spre Frauenkirche cu doua turnuri de 99 m. Catedrala gotica din sec XV, construita de femei, poate primi 20000 oameni. Dam in strada comerciala pietonala si ne intoarcem spre inima Munchen- ului, Marienplatz.
  Neues Rathaus isi etaleaza dantelariile de pe fatada. Aici, Glockenspiel pune in miscare 43 clopote mecanice si 32 automatizate, sa se auda.
  Ne dam batuti si ne retragem intr-o biergarten. Rivnim costita cu varza si o halba de 1 litru, de Lowenbrau.

 2. Munchen

  Schloss Nymphenburg este tinta noastra de dimineata daca este vreme buna. Resedinta de vara a suveranilor bavarezi pana in 1918, palatul reuneste simboluri de viata princiara: salonul de baluri, galeria frumusetilor, muzeul portelanurilor, cel al trasurilor. Tapsan mare imprejur, cu gradini tunse, frezate. Gasim pe lac lebede si rate salbatice.
  Schimbam repertoriul si ajungem la o alta marca de superlative, bavareze. BMW este un fost producator de avioane, sigla fiind o elice, de fapt. Muzeul omonim aduna masinile dupa care intoarcem capul pe strada.
  Fascinati de ingeniozitatea germana ne indreptam direct spre Deutsches Museum. Suntem in cel mai mare muzeu tehnic din Europa la un buton distanta de experiente de interactivitate si inspiratie.
  Ne intoarcem in Altstadt pentru o baie de multime, in capitala berii. In Hofbrauhaus se bea bere la litru din 1593.
  Ne fac cu ochiul cele 4 mari galerii de arta, Alte, Neue, der Moderne Pynakotech, Glyptotech dar noi dorim arta aplicata. Viktualenmarkt este expozitia ideala. Completam sondarea de viata bavareza cu centrul comercial Funf Hohe.

 3. Neuschwanstein

  Azi cautam alte dovezi ale spiritului bavarez, ne indreptam spre munte. Ne-am putea integra mai bine in peisaj daca am avea pantaloni de piele si palarie cu smocuri de pene. Creasta Tegelberg ne indruma spre Schloss Neuschwanstein. Ludwig II de Bavaria si-a dorit un castel cu un stil caracteristic vechilor fortarete ale cavalerilor germani de aceea a construit pe un varf de stanca o versiune romantica a acestora. Walt Disney nu a ramas insensibil si il are pe generic. Nici noi nu rezistam si dupa ce parcurgem interiorul prin Sala tronului, sufragerie si alte cele de viata regala, facem un tur al curtii si al meterezelor. Deschiderea spre campie este totala, la propriu si la figurat. Muntii din preajma ne alimenteaza emotia privelistii.
  Ne mutam la Schloss Hohenschwangau, pe alt deal, construit pe locul unei foste resedinte a seniorilor de Schwangau, deasupra lacului Alpsee. De aici avem deschidere mai buna spre varfurile semete ale Alpilor bavarezi.
  Intram in orasul Fussen, aici episcopii de Augsburg si-au construit o casa de vacanta, Hohes Schloss. Poftim la un wurst cu varza intr-o stube din centrul vechi. Eine grosse bier bitte sunt cuvinte magice. Augustiner. Nu apucam sa citim Regulamentul corporatiei lutierilor si mergem catre munte.
  Facem un mic ocol prin Austria pentru a ajunge la Garmisch- Partenkirchen. Un tren cu cremaliera si doua telecabine care urca spre cer, pe granita, pe Zugspitze, cel mai inalt varf al Germaniei. Ne proptim ochii in liniile dure ale stancilor inaccesibile, ciulim urechile spre cascadele tumultoase. Feerie bavareza.
  Finalizam apoteotic in Oberammergau, sat autentic, traditional, renumit prin artistii sai, sculptori in lemn. Ne incarcam cu amintiri si suveniruri si plecam, dupa o privire la Teatrul patimilor. Ce fete zambitoare si prietenoase!
 4. Munchen – Cluj Napoca/ Bucuresti

  Inca o data se dovedeste ca un singur element nu este destul. Oktoberfest este un simbol, desigur, dar nu este totul. Ne-am pazit si nu am comandat ceai intr- o biergarten. Am reusit sa dam la o parte cortina de sobrietate si nu am regretat. Sarbatorile populare bavareze udate cu bere si cu ce-o fi, sunt exemplu de caldura interna datatoare de incredere interumana. Brudeschaft-ul a deschis frontiere, a rupt bariere, a uniformizat diferente. Acum stim.

 • Servicii incluse

  • Transport avion companie Wizz Air Cluj Napoca/Bucuresti
  • Cazare 3 nopti, loc in camera camper king
  • Mic dejun
  • Transfer tren & autobus aeroport – hotel – aeroport
 • Servicii neincluse

  • Asigurarile medicale si storno
  • Bagaj de cala
  • Eventuale extraservicii nementionate la capitolul Include
Pret
de la 541 Euro / Persoana

Rezerva vacanta

 • HOTEL SPLENDID – DOLLMAN 3* 

  Rezerva vacanta

  Hotelul Splendid Dollmann este amenajat intr-o casa de oras eleganta datand din secolul al XIX-lea, in centrul districtului istoric Lehel din München. Se afla la numai 10 minute de mers pe jos de Marienplatz, oferind legaturi bune de transport public.

  Facilitati

  • Wi-Fi
  • Terasa
  • Biblioteca
  • Gradina
  • Bar
  • 24h Front desk

 

Recomandat pentru:
 • Cupluri
 • Grupuri de prieteni