Aboneaza-te la newsletter

 1. Home
 2. Celebration Weekend
 3. Patrimoniu cultural romanesc: Bucovina si Maramures
Circuit de zile
 • Circuite / Tururi
 • Europa
 • Romania

Patrimoniu cultural romanesc: Bucovina si Maramures

In Romania nu trebuie sa vizitezi muzee pentru a descoperi traditii vechi de sute de ani. Cultura si spiritualitatea romanilor se desfasoara in aer liber, insa nicaieri ca in Bucovina si Maramures. Aceste regiuni unice ofera experienta unei istorii in desfasurare, cu peisaje salbatice, case “batranesti” si, nu in ultimul rand, cu seninatatea si caldura oamenilor parca desprinsi din alte timpuri.

Pornind de la manastirile incluse in patrimoniul mondial UNESCO, vom parcurge sate si comune ce pot fi cu usurinta considerate veritabile muzee de alta populara traditionala si ne vom bucura de zone pitoresti in care-ti va fi greu sa crezi ca a calcat vreodata picior de om. 1. Cluj Napoca – Voronet

  Primul popas il putem face la Poiana Negrii, la Pensiunea La Bella Vista, pentru servirea pranzului sau doar pentru a admira peisajul. Pensiunea este situata langa izvoarele de apa minerala Poiana Negrii, in apropierea rezervatiei naturale Cei 12 Apostoli, un monument al naturii ce include sculpturi naturale in piatra cu figuri zoomorfe şi antropomorfe. Acestea sunt atat o sursa de inspiratie pentru folclorul local dar au influentat si cultul religios.

  Ne indreptam apoi spre “Capela Sixtina a Estului”, asa cum a fost supranumita manastirea Voronet. Acest complex monahal medieval, inclus in patrimoniul mondial UNESCO, a fost ridicat in doar 3 luni si 3 saptamani, reprezentand una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Urmatoarele doua nopti le vom petrece la Casa Elena, la al carui restaurant vom lua si cina.

  Voronet

 2. Moldovita – Sucevita – Humor – Voronet

  Imediat dupa micul dejun, pornim intr-un tur de exceptie, in cadrul caruia vom vizita manastirile ortodoxe din zona, monumente culturale incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Una din cele mai vechi asezari calugaresti, manastirea Moldovita este o reprezentare in culori a Sfintelor Scripturi. Dintre frescele manastirii, cea mai renumita este scena asediului din Constantinopol.

  Un alt model de pictura exterioara de mare valoare se afla la manastirea Sucevita. Ultima biserica moldoveneasca zugravita la exterior, aceasta gazduieste celebra “Scara a Virtutilor”, o scena impresionanta, ce reda lupta dintre bine si rau dar si incercarea oamenilor de a atinge perfectiunea. Vom vizita si manastirile Voronet si Humor, unde vom vedea cel mai vechi iconostas. Va propunem un pranz la Popasul Bucovina – Sucevita si o cina la Casa Elenta – Voronet.

  Sucevita

 3. Putna – Marginea – Viseul de Sus

  Doritorii pot vizita manastirea Putna, unde isi doarme somnul de veci, Stefan cel Mare. Denumita de catre Eminescu drept “Ierusalimul Neamului Romanesc”, manastirea este unul dintre cele mai importante centre culturale si artistice romanesti.

  Va recomandam o vizita in comuna Marginea, localitate ce pastreaza case cu o arhitectura veche de peste 100 de ani. Insa Marginea este renumita mai ales pentru mestesugarii sai, a caror vase din ceramica neagra sunt unice la nivel international. Odata ajunsi in Viseul de Sus ne vom imbarca in trenul-hotel Carpatia-Express, in care savuram o cina delicioasa si petrecem o seara linistita de-a lungul ultimei linii ferate forestiere active din Carpati.

  Putna

 4. Cu mocanita prin Maramures

  Cu asezarile sale vechi, indeletniciri traditionale si paduri salbatice, Maramuresul este sufletul satului tipic romanesc. Pastratori de traditie, morosenii isi iubesc nu doar graiul dar si obiceiurile, sculptandu-si viata in lemnul portilor si al bisericilor.

  Insa morosenii iubesc, poate mai mult decat orice, natura salbatica ce inconjoara satele de munte, unde muzica apelor si bucuria oamenilor umplu vaile de viata. Pe-aici trece Mocanita, un tren cu aburi a carui ultim rost este sa poarte calatorii de pe-alte meleaguri prin farmecul acestor tinuturi. In aproximativ 5 ore si jumatate, dus intors, vom parcurge molcom defileul Vaserului, incheind acest capitol al calatoriilor cultural-folclorice romanesti.

  Maramures • Servicii incluse

  • 2 nopti de cazare la Casa Elena cu mic dejun inclus
  • 1 noapte cazare cu mic dejun in Trenul-hotel Carpatia-Express
  • 1 cina in vagonul-restaurant
  • Plimbarea cu “Mocanita”
 • Servicii neincluse

  • Transport individual
  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Taxa hoteliera
  • Alte mese sau extraservicii decat cele specificate in capitolul “Include”
Pret
de la 766 RON / 2 Persoane

Rezerva vacantaRecomandat pentru:
 • Familii
 • Parinti
 • Grupuri de prieteni