Aboneaza-te la newsletter

ISRAEL

Friendtrips of a Lifetime FriendTrip in Tara Sfanta

Pret
de la 946 Euro / Persoana / Loc in camera dubla
Perioada

Rezerva vacanta

 1. Cluj – Haifa – Tiberias

  Intalnire la ora 04:30 la Aeroportul International Cluj Napoca cu reprezentantul agentiei organizatoare. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa Wizz Air cu decolare din Cluj la ora 06:00. Aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la ora 09:05. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate.

  Vizitarea Manastirii Stela Maris. Parasim Haifa si ne indreptam spre Cana-Galileii. Vizitarea Bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului, transformarea apei in vin. Continuam spre orasul Tiberias situat la Marea Galileii. Cina si cazare hotel categoria ”turist” in Tiberias.


  Israel

 2. Muntele Tabor – Nazaret – Capernaum – Tiberias

  Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi). Continuam cu Nazaret, unde este prevazuta vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicate pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana (cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat), si a Bisericii Ortodoxe Sfantului Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca-l va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu. Biserica a fost pictata de fratii Morosanu in anul 1977.

  Vizitam apoi Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, si localitatea Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Urmatorul obiectiv este Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. OPTIONAL (in functie de timpul disponibil), mini-croaziera cu o copie a ”barcii lui IIsus”, pe apele Marii Galileii (pret informativ 10 euro/persoana). Cina si cazare la hotel in Tiberias.


  Israel

 3. Tiberias – Valea Iordanului – Amman

  Mic dejun. Deplasare Tiberias – Raul Iordan – Chibut Yardenit, locul amenajat al Botezului. Deplasare la Ben Shean (Decapolis). Vom trece peste podul Seik Husein apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jeras (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), cu strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic.

  Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare in Amman, la hotel categoria “turist”.


  Israel

 4. Amman – Petra – Amman

  Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Petra (cca 3h 30min / sens). Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne

  Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca.5km). Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman.Cina si cazare la hotel in Amman.


  Israel

 5. Muntele Nebo – Bethleem

  Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo (800m) de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Deplasare spre valea Iordanului, vizitarea locului real al Botezului lui Iisus. Continuam spre granita si vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice & restaurant cu autoservire.

  Scurta oprire la Marea Moarta (45min). Intram in Cisiordania (viitorul stat Palestinian), pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romanesca cu Hramul “Tuturor Sfintilor”si Caminul aferent. Cina si cazare la hotel Sheperd 4* (sau similar) in Bethleem.


  Israel

 6. Bethleem – Ierusalim – Via Dolorosa

  Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei unde Dumnezeu S-a facut Om, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului “Aparatoarea Bethleemului”, facatoare de minuni); Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor ucisi”. Urmeaza Ierusalim.

  Vom intra in Cetate prin poarta Sf.Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Cina si cazare hotel in Bethleem.


  Israel

 7. Muntele Maslinilor – Muntele Sion

  Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani.

  Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” (locul primei biserici din lume), Mormantul Marelui Rege David. Intram in Sfanta Cetate prin Poarta Sion, vizita in zona sitului arheologic”Cardo”si la Zidul Plangerii. Cina si cazare in Ierusalim, hotel JERUSALEM GATE 4* (sau similar).


  Israel

 8. Ierusalim – Cluj Napoca

  Mic dejun la pachet. La ora 06.00 deplasare spre Aeroportul International ”Ben Gurion” Tel Aviv, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare cursa WIZZ AIR cu decolare la ora 09.55 si sosire la CLUJ la ora 12.55


  Israel

 • Servicii incluse

  • Transport avion Cluj Napoca – Tel Aviv – Cluj Napoca cu compania WIZZ AIR
  • Taxe aeroport 155 euro/persoana
  • 7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez) la hoteluri categoria “turist” echivalent 3*/4*
  • 2 nopti Tiberias
  • 2 nopti Amman
  • 2 nopti Bethleem
  • 1 noapte Ierusalim
  • Transport autocar modern (aer conditionat), pentru executarea programului in Israel
  • Intrari la obiectivele turistice din Israel
  • Transfer microbuz Muntele Tabor 5 Euro/persoana
  • Taxa intrare/iesire Iordania
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din Iordania: 75 Euro/persoana (din care intrarea la Petra 55 euro/persoana)
  • Asistenta pe aeroportul din Tel Aviv la sosire si la plecare
  • Ghizi locali vorbitori de limba romana la principalele obiective in Bethleem si Ierusalim
  • Autocar (aer conditionat) si ghid iordanian pentru 3 zile in Iordania
  • Insotitor roman de grup
 • Servicii neincluse

  • ”Tips” (bacsisuri), obligatorii in zona: 20 Euro/persoana in Israel si 10 Euro/persoana in Iordania (pentru ghizii locali, soferi, hoteluri si restaurante, care se vor achita delegatiilor firmelor colaboratoare din Israel si Iordania
  • Bauturi, mese optionale
  • Alte intrari care nu sunt incluse in program
  • Asigurarea medicala si asigurarea storno
Pret
de la 946 Euro / Persoana / Loc in camera dubla
Nota:

Preturile se modifica in functie de disponibilitatile pe curse in momentul rezervarii biletelor de avion.

Rezerva vacanta

Recomandat pentru:
 • Familii
 • Cupluri
 • Grupuri de prieteni