Aboneaza-te la newsletter

INDIA

Friendtrips of a Lifetime FriendTrip Experienta unica in Rajasthan

 

Pret
de la 3.400 Euro / La un grup minim de 10 pers

de la 3.750 Euro / La un grup de 6 pers

de la 900 Euro / Supliment single

Durata
13 nopti / 15zile
Perioada
03 Octombrie — 17 Octombrie 2015
Minim
6 sau 10 persoane

Rezerva vacanta

O experienta noua si un mod diferit de a petrece vacanta. Descoperiti Rajasthanul, cel mai mare stat al Indiei, locuind in palatele regale in stilul unui maharajah (rege) sau maharani (regina) si bucurindu-ne de o viata in stil regal. Pentru a simti totul din plin, vom avea intilniri si cu descendentii regali.

Rajasthanul este fieful regilor si printilor indieni, ei facind parte din familia Kachchwaha, ce descinde din Kush, fiul lui Ram, o incarnare a lui Vishnu. Ram a fost monarhul universal, care si-a impartit imperiul in opt parti pentru copii sai. Al doilea fiu al lui Kush muta hotarele regatului sau din estul Indiei catre central ei. In secolul al XI-lea printul Dulho Rai consolideaza prin lupte regatul sau. Faptele sale de vitejie sunt cantate in “Dhola Maru Ra Duha” o tema extrem de populara in lumea hindu. In secolul al XVI-lea, Maharaja Bharmal va ajunge la tanarul mogul Akbar, incheind cu acesta o alianta prin care familiei sale i se va asigura puterea si conducera Rajasthanului, in schimbul obedientei locuitorilor fata de moguli.

Traseul: Bucuresti – New Delhi – Samode – Mandawa – Bikaner – Jodhpur – Udaipur – Ranakpur – Deogarh – Jaipur – Agra – New Delhi – Bucuresti

 1. Plecare Bucuresti- New Delhi

  India

 2. New Delhi

  Sosire la New Delhi. Transfer la Hotelul Vivanta by Taj 5* din Gurgoan, brandul Vivanta fiind brandul contemporan de lux al lui Taj Hotels Resort and Palaces. Tur de oras: moscheea Jama Masjid, cea mai mare din India, construita de parintele Taj Mahalului, shah Jahan si unde pentru a intra in curte si in interior este nevoie sa aveti o pereche noua de ciorapi, iar caldarimul incins nu va permite sa mergeti in picioarele goale. Qutub Minar (monument UNESCO), inalt de 73 metri si cu 379 de trepte, a fost construit in 1193 ca turnul victoriei de catre Qutub-ud-din Aibak, dupa ce a invins Regatul Delhi, ultimul regat Hindu. Cina.

  India

 3. New Delhi – Samode (250km – durata 5h)

  Mic dejun. Plecare la Samode si cazare la Hotelul Samode Palace, considerat cel mai incintator, romantic si fin hotel din India. Ofera o linistita, eleganta si luxurianta atmosfera clientilor sai. Palatul Samode a fost construit in secolul 16 ca un fort Rajput, dar la inceputul secolului 19, sub nobilul Rawal Berisal, Ministrul Sef al Rajasthanului, a fost transformat intr-un palat resedinta in stilul architectural rajput si musulman. Rawal Sheo Singh, descendent a lui Berisal si de mai multe ori Prim-Ministru al Jaipurului, extinde palatul si ii adauga Holul Darbor, considerat extravagant de inflorit, o galerie si Sheesh Mahal-ul sau Sala Oglinzilor. In 1987 a fost transformat in Heritage hotel. Aici s-a filmat in 1984 serialul “Pavilioane indepartate”, cu Omar Sharif, Amy Irving, Chrispopher Lee si Ben Cross. Pranzul si seara cina la hotel.

  India

 4. Samode – Mandawa (160km – durata 3h)

  Mic dejun. Plecare la Mandawa si cazare la Hotelul Castle Mandawa. Orasul Mandawa se afla in inima regiunii Shekhawati si este cunoscut drept Galeria de Arta Deschisa a Rajasthanului, datorita caselor si palatelor vopsite artistic, precum Ladia haveli, Chokhan haveli, Binsidhar haveli, Gulab haveli si Newatia haveli. Este socotit a fi o carte de povesti ce cuprinde mai toate temele de pe pamant, de la religie la cele erotice. Important loc de popas al caravanelor ce veneau din China si Orientul Mijlociu, asezarea va primi din partea lui Takur Nawal Singh, conducatorul din Rajput, un fort cu un castel ce domina astazi imprejurimile. Fortul are o impresionanta poarta cu arcade ce au pictate pe ele pe zeul Krishna si vacile sale sfinte. Transformat astazi in hotel Heritage, castelul este decorat cu fresce impresionante, iar camerele contin picturi tot cu zeul Krishna. Arhitectura este tipica, avind turnuri si balcoane cu baldachin, iar timpul este masurat ora de ora prin bataile unui imens gong. Te poti relaxa in camerele vechi, dar extrem de moderne, sau poti savura o bautura in veranda colonial sau in Diwankhame – camera desenelor decorate cu portrete de familie. Pranz si cina la hotel.

  India

 5. Mandawa – Bikaner (165km – durata 3h)

  Mic dejun si plecare la Bikaner. Sosire si transfer la Hotelul Laxmi Niwas Palace. Laxmi Niwas Palace este fostul palat rezidential construit in stilul indo-saracen, intre 1898-1902 de catre arhitectul britanic Samuel Swinton Jacob, la comanda Maharajahului Sir Ganga Singh Ji. Realizat din piatra rosie este astazi un hotel de lux, bine proportionat, in armonie cu mediul inconjurator. Pranz. Bikaner, capitala statului princiar cu acelasi nume, a fost fondat in 1486 de catre rajputul Rao Bika si este astazi al cincilea oras al Rajasthanului, dezvoltarea sa datorandu-se celor doua canale Gange si Indira Gandhi. Orasul a fost construit intr-o zona salbatica, numita Jangladesh, al carei proprietar se numea Nera. Situat in desertul Thar, al doilea ca marime din lume, Bikaner era considerat o oaza in drumul comercial dintre Asia Centrala si coasta Gujaratului. Vizitarea orasului: Fortul Junagarh, Muzeul Palatul Lal Garh, ferma de camile, Templul Sobolanului. Cina.

  India

 6. Bikaner – Jodhpur (305km – durata 6h)

  Mic dejun. Plecare la Jodhpur, in Marele Desert Indian, localitate situata pe un deal de nisip, inconjurata de un puternic zid de aparare, lung de 6 mile si cu sapte porti de intrare. A fost capitala Regatului Marwar, cel mai mare din Rajasthan, cu case predominant vopsite in albastru, dominate de intinsul Fort Meherangarh, bine pastrat, ale carui turnuri domina orasul. Este al doilea ca marime din Rajasthan. Este cunoscut si drept Orasul Soarelui, datorita vremii insorite pee tot parcursul anului. Cazarea si cina la Hotelul The Gateway. Taj Resort and Palaces este un lant hotelier indian de lux, cu sediul in Mumbai, care apartine conglomeratului industrial Tata. Hotelul nostru se intinde pe 28 de acri si are 88 de camere, avand o curte interioara asemanatoare palatelor.

  India

 7. Jodhpur

  Mic dejun. Jeep safari prin satele Vishnoi. Numele vine de la zeitatea hindu – Vishnu si sunt arieni adevarati. Este o comunitate faimoasa pentru bogata viata spirituala si culturala, bazata pe dragostea fata de natura, animale si semeni. Mai sint numiti si Bisnoi, numele derivind de la bis (douazeci) si noi (noua), acestea fiind cele 29 de principii ale lui Guru Jambheshwar, emise acum mai bine de cinci sute de ani. Pranz. Dupa amiaza, vizitarea orasului Jodhpur, incluzand Fortul Meharangarh, cu numeroase palate si curti interioare si Jaswant Thada. Un monument deosebit al orasului este si Palatul Umaid Bhawan, una dintre cele mai mari resedinte private din lume cu 347 de camere, care a servit drept resedinta familiei regale. Cina.

  India

 8. Jodhpur – Templele de la Ranakpur – Udaipur (300km – durata 5h)

  Mic dejun. Plecare la Ranakpur si vizitarea templului ce formeaza unul dintre cele cinci locuri majore de pelerinaj ale jainistilor. Jainismul este una dintre cele mai vechi religii si filozofii ale lumii. Templul este construit in marmura in 1437 si este inspirat din visul unui vehicul celest Dhanna Shah, iar arhitectura este dominata de marmura luminoasa, colorata si sculptata manual. Cazare la Hotelul Fatehgarh, hotel cu vedere la lac si construit pe principiul vaastu, stilul architectural vedic care presupune armonia fortelor naturii. Poate fi si o interpretare a aspectelor masculine si feminine referitoare la spatiu, asa cum le gasim la palatul pentru barbati Mardana Mahal si la cel pentru femei Zanana Mahal. Cina.

  India

 9. Udaipur

  Mic dejun. Zi dedicate vizitarii Udaipur-ului. Se incepe cu palatul orasului, Covering, o citadela magnifica situata pe malurile lacului Pichola, ce adaposteste mai multe cladiri ridicate de diferiti conducatori in ultimii 300 de ani. Vom continua cu Muzeul Bharatiya Lok Kala, care gazduieste o foarte interesanta colectie de arta populara: costume, picturi, instrumente muzicale, masti, papusi si arme.Vom petrece citeva momente de relaxare in gradina ornamentala Sahelion Ki Bari, locul regal de picnic, cu multe fantani, dar si in Gulab Bagh – Gradina de Trandafiri. Vom continua periplul nostrum la Templul Jagdish, ridicat in 1651, de catre Maharana Jagat Singh, nu departe de poarta palatului. Pranz. Dupa amiaza vom face o plimbare cu vaporasul pe Lacul Pichola. Cina.

  India

 10. Udaipur- Deogarh (140km – durata 3h)

  Mic dejun si plecare la Deogarh. Martor al istoriei Rajasthanului medieval, Castelul Deogarh a fost construit in 1670 de catre Rawat Dwarka Dasji ca resedinta de familie. Aflat la aproximativ 700 de metri altitudine, castelul are turnuri, balcoane si domuri ce se inalta deasupra orasului. Impozantele porti odata inchise in fata dusmanilor, sint deschise de catre familie in gest de bun venit. Terasele si balcoanele ofera o minunata imagine asupra muntilor Aravalis si a imprejurimilor cu foarte multe lacuri, ce sint paradisul multor pasari migratoare. Castelul ofera un interior bogat, ideea fiind de a permite calatorului un adevarat confort al timpurilor prezente in ambianta vremurilor trecute. Cazarea, pranzul si cina in Deogarh Mahal.

  India

 11. Deogarh – Jaipur (290km – durata 5h)

  Mic dejun. Plecare la Jaipur, orasul ce a fost odinioara capitala regalitatii si care este acum capitala Rajasthanului. Cel mai mare centru economic al acestui stat, supranumit si Orasul Roz, Jaipurul este fermecator sprin monumentele sale si reprezinta o atractie pentru oricare turist. Cazare la Hotelul Vivanta by Taj Jaimahal Palace. Pranzul. Tur de oras. Cina.

  India

 12. Jaipur

  Mic dejun. Vizitarea fortului de chihlimbar, atractia romantica a orasului. O calatorie pe spinarea elefantului ne va purta pe varful colinei unde se afla fortul. Pranz. Vom continua cu vizitarea Palatului Orasului, un amestec intre stilul Mogul si cel Rajasthani, cu Jantar Mantar, cel mai mare si bine conservat observator astronomic dintre cele cinci realizate de Jai Singh al-II-lea, in diferite zone ale tari si vom incheia cu Hawa Mahal, fatada ornamentala a Palatului Vinturilor, simbolul orasului, o cladire cu cinci etaje cu balcoane, realizata in piatra cu incrustatii roz. Cina.

  India

 13. Jaipur – Agra (265km – durata 5h)

  Mic dejun. Plecare la Agra. Pe drum vizitam Fatehpur Sikri, capitala imparatului Akbar, monument UNESCO. Akbar a ridicat orasul la sfatul sfintului Salim Chishti, care i-a prezis aici nasterea mostenitorului. Orasul se intinde pe o lungime de 3 km si o latime de un kilometru, fiind inconjurat de un zid. Are noua porti de intrare si printre monumente se numara Buland Darwaza sau Arcul Victoriei, Jama Masjid-Moschea, mormantul sfintului Selim Chishti, Palatul sotiilor lui Akbar si Casa Tobelor sau Naubat Khama. Sosire la Agra, fosta capitala a Indiei sub Marii Moguli, oras cu monumente din secolele 16 si 17, incluse in patrimonial UNESCO. Cazare la Hotelul Jaypee Palace 5*, situat intr-un peisaj luxuriant, fiind un amestec de arhitectura mogula si contemporana. Pranz. Timp liber la dispozitie. Cina.

  India

 14. Agra

  Mic dejun. Vizitarea monumentului iubirii, clasat in cele sapte minuni ale lumii moderne, Taj Mahalul sau Coroana Palatelor, bijuteria artei musulmane in India, una dintre capodoperele cele mai admirate ale lumii. Pranz la hotel si apoi vizitarea Fortului Agra, un oras intre ziduri. Initial un fort de caramida ridicat de Rajputul hindu Sikarvar in 1080 va fi marit si dotat cu palate de sultanul din Delhi, Sikandur Lodi si de fiul sau Ibrahim, ambii mutindu-se in fort. In anul 1857, aici a avut loc rebeliunea indiana ce a dus la disparitia Companiei Britanice a Indiei de Est, marcand trecerea pentru un secol a Indiei sub conducerea directa a Regatului Unit al Marii Britanii. Timp liber. Cina la hotel.

  India

 15. Agra – New Delhi ( 250Km – durata 5h)

  Mic dejun. Plecare la New Delhi si transfer la aeroport, pentru zborul de intoarcere acasa.

  India

 • Servicii incluse

  • Cazare cu pensiune complete in hoteluri de 5* si heritage
  • Transport aerian Bucuresti –New Delhi si retur inclusive taxele de aeroport
  • Transport autocar
  • Intrarile la monumentele istorice si culturale din program
  • Calatorie cu elefantul la Jaipur
  • Calatorie cu vaporasul pe Lacul Pichola la Udaipur
  • Toate taxele locale
  • Ghid local pe tot parcursul excursiei
  • Ghid interpret insotitor
 • Servicii neincluse

  • Taxa de viza 50 euro / persoana
  • Alte servicii nespecificate in sectiunea Include
Pret
de la 3.400 Euro / La un grup minim de 10 pers

de la 3.750 Euro / La un grup de 6 pers

de la 900 Euro / Supliment single

Nota:Preturile se modifica in functie de disponibilitatile pe curse in momentul rezervarii biletelor de avion.

Rezerva vacanta

Recomandat pentru:
 • Familii
 • Cupluri
 • Grupuri de prieteni