Aboneaza-te la newsletter

CHILE

Friendtrips of a Lifetime Pe urmele marilor exploratori catre Capatul Pamantului

Porneste intr-o expeditie bogata in dezvaluiri si calca pe urmele marilor exploratori ai lumii in cele mai sudice puncte ale planetei, sau mai bine spus la “Capatul Pamantului”. Calatoreste printre lacurile si ghetarii Patagoniei, catre varfurile andine si traverseaza cele mai sudice stramtori ale planetei catre Tara de Foc. Navigheaza apoi prin apele Atlanticului pana la cea mai sudica bucatica de pamant si gaseste, pe langa fauna bogata si peisaje rupte parca din cartile cu povesti, un taram plin de istorie, civilizatii antice si dezvaluiri arheologice care au schimbat lumea. Descoperim precum Cristofor Columb “Lumea Noua”, aflam cum a pornit Fernando Magellan in prima expeditie in jurul lumii, dar si ce l-a determinat pe Darwin, in expeditia sa la bordul navei “Beagle”, sa inceapa formularea teoriei evolutioniste. Afla apoi totul despre exploratorii romani Emil Racovita sau Iuliu Popper si aventurile lor in Tara de Foc. Perioada Marilor Descoperiri Geografice nu a schimbat numai modul in care oamenii au vazut Pamantul, ci si felul lor de a gandi. Triburile indigene pe care exploratorii europeni le-au intalnit in timpul expeditiilor catre “Lumea Noua”, i-au uimit prin gradul de stagnare al civilizatiei. Pana si Darwin a fost impresionat de diferenta enorma dintre oamenii civilizati si acesti salbatici, pe care a observat-o cand a poposit pentru prima data in Tara de Foc si despre care spunea astfel: “Diferenta dintre omul salbatic si omul civilizat este mult mai mare decat cea dintre o fiara si [un] animal domestic”. Va propunem astfel o expeditie urmand cursul din cartile si atlasele geografice ale marilor exploratori in care ne vom satisface nevoia de cunoastere a unei lumi ce s-a pierdut de-a lungul timpului, dar ale carei ramasite sunt inca adanc inradacinate la fiecare pas.

Pret
de la 4.390 Euro / Persoana / Circuit
Perioada


Rezerva vacanta

Traseul: Bucuresti – Buenos Aires – El Calafate (Patagonia) – Torres del Paine – Puerto Natales – Strimtoarea Magelan – Canalul Beagle (Tara de Foc) – Golful Ainsworth – Parcul National Alberto de Agostini – Insulele Tuckers – Fiordul Pia -Aleea Ghetarilor – Canalul Murray – Golful Nassau – Capul Horn – Golful Wulaia – Ushuaia – Buenos Aires – Bucuresti.

 1. Bucuresti – Buenos Aires

  Desi nu ajungem pe calea marii, ci pe cea a aerului, poposim precum Cristofor Columb pe malurile Americii de Sud, in Buenos Aires. Dupa ce ne facem comozi in Hotelul Nogaro 4* si servim un cocktail cu arome exotice, ne pregatim sa pornim intr-un tur de cunoastere a capitalei Argentinei. Aflam totul despre “greseala” marelui explorator Cristofor Columb, care in anul 1492, fiind convins ca Pamantul este rotund, a pornit spre vest pentru a gasi o alta ruta spre India, insa a gasit un alt continent. 100 de ani mai tarziu, conquistadorul Pedro de Mendoza a pus bazele unui oras ce avea sa devina capitala Argentinei si unul din cele mai mari orase ale tarii. Don Pedro de Mendoza a fost un nobil important al curtii spaniole, sustinut de insusi regele Carol Quintul, care s-a oferit sa colonizeze America de Sud pe propria cheltuiala si a fondat astfel orasul Buenos Aires in anul 1536. Vizitam locul unde a luat nastere orasul, Plaza de Mayo, apoi continuam cu sediul guvernului, catedrala, primaria, obeliscul, precum si cimitirul La Recoleta, construit in jurul bisericii Iglesia de Nuestra Senora del Pilar, si locul in care se afla mormantul Evitei Peron, liderul spiritual al Natiunii Argentiniene. Dupa servirea pranzului la Puerto Madero, unde esti incantat de mixul echilibrat intre arhitectura moderna si cea istorica, porneste intr-o calatorie de explorare pe cont propriu pentru a afla mai multe despre istoria acestei metropole, incepand cu prima expeditie a marinarului Juan Diaz de Solis, primul european care a ajuns in Rio de La Plata in anul 1516.


  America de Sud

 2. Buenos Aires – El Calafate

  Astazi ne indreptam spre un loc numai bun de explorat in Patagonia, El Calafate. Dupa cazarea la hotelul Kapenke 3*, va propunem sa porniti intr-o calatorie pe cont propriu unde sa aflati totul despre Valentin Feilberg, conducatorul primei expeditii in aceasta zona si cel care a deschis drumul si altor exploratori faimosi. Charles Darwin a fost unul din cei care au ajuns pe tarmurile Patagoniei, iar expeditia stiintifica pe nava “Beagle” alaturi de Robert FitzRoy a fost factorul principal care l-a determinat sa inceapa formularea Teoriei Evolutioniste. Calatoria a durat 5 ani, perioada in care Darwin a efectuat numeroase studii, investigatii geologice si naturaliste, concentrandu-se in special pe Patagonia si Tara de Foc, locuri in care a gasit numeroase schelete fosilizate ale unor animale disparute. Paleontologia a devenit astfel marea pasiune a lui Darwin si l-a facut sa se gandeasca la lumea primitiva si la ceea ce a determinat disparitia acestor animale ciudate. Seara ne indreptam spre un ranch patagonez unde servim o cina festiva cu barbecue si aflam mai multe despre acest tinut care i-a impresionat chiar si pe cei mai recunoscuti exploratori ai lumii.


  America de Sud

 3. El Calafate

  Dedicam aceasta zi frumusetii salbatice din Parcul National “Los Glaciares” si vizitam ghetarul Perito Moreno, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, unde ne putem bucura de un FotoTrip inspirat parca din cartile cu povesti. Acest ghetar impresionant a fost gasit pentru prima data de capitanul armatei chiliene, Juan Tomas Rogers in anul 1879 si a fost numit initial Francisco Gomaz. Multi ani mai tarziu insa, statul argentinian a schimbat numele in Perito Moreno, in semn de respect si admiratie pentru exploratorul naturalist care, paradoxal, nu a reusit niciodata sa ajunga aici.Nu putem pleca insa fara a afla mai multe detalii despre partenerul de calatorie al lui Darwin in expeditia pe nava “Beagle” din aceasta zona, Robert FitzRoy. Acesta a fost un explorator renumit, insa motivul pentru care a ramas in istorie este faptul ca e unul din pionierii meteorologiei moderne si cel care a facut ca prognoza meteo sa devina realitate, creand sisteme de prezicere a vremii pentru a-i ajuta pe marinari in calatoriile pe mare. Afla aici si totul despre poporul indigen Tehuelche, pe care primii exploratori ii numeau Patagoni, care inseamna “picior mare” si pe care ii considerau a fi o rasa de giganti datorita inaltimii medii foarte mari. Sapaturile arheologice facute in Patagonia evidentiaza istoria veche a acestui popor nomad, despre care se spune ca ar data inca de acum 14.500 de ani. Ne intoarcem seara catre hotel unde servim o cina delicioasa si ne pregatim pentru o noua zi plina de explorare.


  America de Sud

 4. El Calafate – Torres del Paine

  Ne indreptam astazi spre cel mai cunoscut parc national al statului Chile si o nestemata a Americii de Sud, Parcul National “Torres del Paine”. Gasim aici un paradis al iubitorilor de natura, cu un relief variat format din numeroase lacuri, rauri, ghetari si paduri bogate in viata salbatica precum guanako, nandu, flamingo si faimosii condori ai Anzilor. La un picnic delicios aflam povestea primilor exploratori ai acestei zone gasite numai la sfarsitul secolului al XIX-lea, asa numitii cowboys ai statului Chile, “Baqueanos” si in special povestea faimosului Santiago Zamora, care si-a dedicat intreaga viata explorarii acestui parc national si a regiunii nordice din Punta Arenas. Aflam apoi totul despre aventura lui Hermann Eberhard din 1895, care a gasit in pestera Milodon scheletul unui Megatherium, un animal care semana cu lenesul de astazi, dar de dimensiunea unui elefant. Acesta a fost motivul care l-a determinat pe exploratorul suedez Otto Nordenskjold sa vina pentru a cerceta mai indeaproape pestera, gasind astfel si alte fosile precum cele ale unui Hippidium, stramosul calului, sau un femur uman de dimensiuni impresionante. Ne retragem spre seara catre Puerto Natales, unde innoptam la hotelul Charles Darwin 3* si ne bucuram de o bine meritata pauza de odihna si relaxare.


  America de Sud

 5. Puerto Natales – Australis Cruise

  Ne imbarcam precum marii exploratori ai lumii si pornim in propria noastra expeditie catre cea mai sudica parte a Pamantului. Spre deosebire de conditiile aspre pe care trebuiau sa le indure exploratorii din trecut, noi ne bucuram de conditii excelente in cabinele din categoria A de la bordul navei de croaziera Australis si de un bun venit calduros din partea capitanului si a echipajului, alaturi de care vom fi si in urmatoare zile. Trecem prin Stramtoarea Magellan, Canalul Beagle si ne indreptam catre Tara de Foc precum exploratorul Fernando Magellan, primul european care a navigat spre vest pornind din Europa pentru a ajunge in Asia, devenind astfel si primul care a ajuns in apele Oceanului Pacific, pe care de altfel l-a si denumit. Numele de Tara de Foc a fost dat de exploratorii europeni care au ajuns aici si au intalnit triburile indigene Yamana, pentru care focul era de o importanta cruciala: il purtau tot timpul pentru a se incalzi, dar si pentru a comunica intre ei. Indienii Yamana, sau Yaghan, au ocupat aceste locuri vreme de 10.000 de ani, insa au disparut o data cu sosirea europenilor care au incercat sa ii civilizeze. Desi temperaturile sunt foarte scazute, iar umiditatea e ridicata, indienii Yamana nu erau obisnuiti sa fie foarte acoperiti, iar in momentul in care acestia au inceput sa poarte haine precum europenii, mai bine de jumatate din populatie a pierit datorita pneumoniei cauzate de hainele ude aproape tot timpul. Dupa o zi plina, ne bucuram de o cina a la carte delicioasa si ne pregatim pentru inca o zi memorabila din calatoria noastra.


  America de Sud

 6. Australis Cruise

  Navigam precum Douglas de Mawson in anul 1911 prin Almirantazgo Sound si descoperim Golful Ainsworth, apoi ne oprim pentru un timp in Parcul National Alberto de Agostini de unde putem observa in toata splendoarea sa ghetarul Marinelli. Aflam aici totul despre aventurile lui Darwin si observatiile sale cu privire la masivul muntos ce ii poarta numele, precum si explorarile care au scos la iveala oase ale unor mamifere demult disparute. Ne bucuram de o drumetie prin padurea sub-polara Magellan unde putem observa barajele impresionante realizate de castori, apoi pornim intr-un FotoTrip catre plaja unde ne incantam privirile cu fauna bogata formata din elefanti de mare, foci si vidre de mare. Ne delectam apoi cu un pranz delicios si navigam in barci Zodiac catre insulitele Tuckers unde ne apropiem de coloniile de pinguini Magellan si cormorani. Darwin a studiat cu atentie aceste colonii de pinguini in timpul calatoriei sale pe nava “HMS Beagle”, fascinat de sunetele ciudate pe care le faceau si de comportamentul lor prietenos. Dupa aceasta interactiune cu viata salbatica prezenta aici, ne indreptam catre vasul nostru de croaziera unde servim o cina a la carte plina de bunatati si ne bucuram de un moment de relaxare bine meritat.


  America de Sud

 7. Australis Cruise

  Chiar dupa micul dejun, continuam expeditia, trecand prin bratul de nord-vest al Canalului Beagle unde aflam ca acesta a fost numit dupa vasul care l-a purtat pe Charles Darwin in calatoria sa din 1833 si ajungem in fiordul Pia. Ne bucuram aici de un FotoTrip inspirat de peisajele de gheata ale ghetarului Pia si admiram in intregime frumusetea lui naturala, care incepe din munti si se revarsa in mare. Servim un pranz delicios si navigam apoi prin faimoasa Alee a Ghetarilor unde observam un adevarat spectacol al naturii cu rauri de gheata ce navalesc maiestuos in mare. Ne retragem spre seara si servim o cina a la carte cu delicatese alese, apoi ne bucuram de cateva momente de odihna si ne pregatim pentru o noua zi si o noua expeditie la Capatul Pamantului.


  America de Sud

 8. Australis Cruise

  Navigam precum olandezii Willem Schouten si Jacob Le Maire in anul 1616, prin Canalul Murray si golful Nassau, debarcand in Capul Horn. Cunoscut si sub denumirea de “Capatul Pamantului”, Capul Horn este cel mai sudic punct al arhipelagului Tara de Foc, iar apele din jur sunt deosebit de periculoase din cauza vanturilor, valurilor mari, curentilor extrem de puternici si a iceberg-urilor. In ciuda acestui fapt, Capul Horn a reprezentat pentru multa vreme un reper important al rutelor pentru navigarea intre Oceanul Pacific si Atlantic, pana la deschiderea Canalului Panama in anul 1914. Ne indreptam spre golful Wulaia, ce era candva o importanta asezare a indienilor Yamana, pe care Charles Darwin i-a si intalnit in luna decembrie a anului 1833. Aceasta intalnire insa i-a lasat un gust amar intrucat Darwin ii considera a fi suboameni, incapabili de un progres intelectual. Dupa o plimbare prin padurea Magellan unde ne delectam cu peisaje ce te lasa fara suflare, ne intoarcem la bordul navei noastre de croaziera unde servim o cina a la carte, apoi ne relaxam in cabinele comfortabile ale vasului.


  America de Sud

 9. Ushuaia – Buenos Aires

  Ajungem in capitala Tarii de Foc, Ushuaia, unde pornim pe urmele exploratorilor romani Emil Racovita si Iuliu Popper si aflam totul despre aventurile lor. Expeditia naturalistului roman Emil Racovita pe vasul Belgica catre zonele neexplorate ale Patagoniei si Tarii de Foc l-a determinat pe savant sa infiinteze primul institut de biospeologie din lume. Iuliu Popper este un explorator roman care a schimbat istoria acestei zone, motiv pentru care numeroase rauri si munti au denumiri romanesti. Cunoscut si sub denumirile de “Conchistadorul Patagoniei” sau “Don Quijote al aurului Tarii de Foc”, acesta a reusit sa isi creeze un adevarat imperiu aici, batandu-si propria moneda sau emitand marci postale. Activitatile sale de exploatari aurifere, cartografiere, colonizare si organizare civica a Tarii de Foc au determinat definitivarea situatiei geo-politice pana in ziua de astazi. Afla mai multe despre experientele exploratorilor romani din Tara de Foc in muzeul Martimo y del Presidio, apoi ne indreptam catre aeroport si revenim in capitala Argentinei, Buenos Aires. Dupa cateva zile petrecute pe vas, ne bucuram de comfortul si facilitatile hotelului Nogaro 4* si participam la o cina festiva, admirand in acelasi timp un Tango Show impresionant.


  America de Sud

 10. Buenos Aires – Bucuresti

  Va propunem astazi sa incercati o expeditie pe cont propriu si sa aflati totul despre calatoria lui Magellan in jurul lumii. Aceasta expeditie formata din 5 corabii, Trinidad, San Antonio, Concepcion, Victoria si Santiago, a inceput pe 20 septembrie 1519, deschizand astfel drumul catre noi lumi si aducand o contributie semnificativa pentru stabilirea legaturilor intre continente. Ne indreptam apoi catre recunoscutul restaurant Art Deco unde servim un pranz delicios. Ne luam apoi ramas bun de la acest taram bogat in descoperiri istorice, exploratori care au schimbat cu adevarat lumea, peisaje de gheata si ne intoarcem acasa, fara a uita insa tot ce am descoperit in aceste tinturi aflate la Capatul Pamantului.


  America de Sud

 • Servicii incluse

  • 5 nopti / 6 zile cazare cu demipensiune in hoteluri de 3*-4*
  • 4 nopti / 4 zile cazare cu all inclusive in cabine de 5*, pe nava Australis Cruise
  • bilet avion Bucuresti – Buenos Aires si retur
  • bilet avion Buenos Aires – El Calafate si Ushuaia – Buenos Aires
  • transport/ transfer auto
  • Croaziera cu nava Australis
  • Transport cu barci Zodiac
  • Ghid local si ghid interpret roman
  • Intrarile in Parcurile Nationale
 • Servicii neincluse

  • asigurarea medicala
  • bauturile unde nu sunt specificate
  • mesele nespecificate in program
Pret
de la 4.390 Euro / Persoana / Circuit
Nota:

Preturile se modifica in functie de disponibilitatile pe curse in momentul rezervarii biletelor de avion.

Rezerva vacanta

Recomandat pentru:
 • Familii
 • Cupluri
 • Grupuri de prieteni